+381 23 530 457
  • +381 23 530 457
  • kontakt@vinadragic.com

Прича о виноградима породице Драгић почиње пре свих прича и људи, онда када се на месту где сада расте винова лоза таласало Панонско море. Оно је за собом оставило песковиту земљу на којој је настајала историја људске цивилизације. Од Винчанске, преко античке цивилизације, ту су живела или само пролазила, остављајући за собом трагове, племена од којих ће настајати будуће нације – Панони, Келти, Сармати и Јазиги, Готи, Дачани, аварски и хунски ратници-коњаници, а уз све њих Словени који су на ове просторе дошли да пусте корене своје будућности и наше прошлости. На овој раскрсници су се сретали Византија и Рим. У чвор су се везивали Исток и Запад, из чијих даљина су стизали бројни народи, пишући историју много већу од комада земље на ком су тражили срећу и своје место под сунцем. Сунцем под којим сада зри наше грожђе.

 

Баш под тим парчетом неба породица Драгић је изнајмила свој први виноград. Затим га је купила и проширила, не само због рода који је доносио, већ и зато што је васпитавао њихова три сина, чинећи од њих снажне и вредне људе. Устајало се пре зоре и увек много радило, чувало и неговало. Љубав и време су рађали прва вина.

Породица се увећавала баш као и виногради, стизале су нове генерације које су одрастале и расту с љубављу према земљи и виновој лози. Тако је 1972. године настала винарија породице Драгић, која и данас са другима дели своју страст према добрим и квалитетним винима насталим на длану плодне равнице.

 

Тајна изузетности Драгић вина крије се у дарежљивости Мајке Природе, у богатству којим је посебно обдарила равницу Средњобанатског виногорја где расту наши виногради. Пробране сорте винове лозе рађају грожђе од ког се производе вина специфичних карактерних особина, својствених плодовима равничарских винограда.

Посебност богатом и здравом роду дарују песковита земља, ружа ветрова, топли дани са изузетном осунчаношћу и хладне ноћи. Све што је, уз труд, негу и знање, потребно за сасвим јединствена вина.

Ипак, оно што даје најбољи укус нашим винима је – љубав.

Зато вас позивамо да пробате вина која правимо, да са вама поделимо и потврдимо речи да вино отвара капије срца, да уживате и осетите љубав која траје хиљадама година.